Zesjescultuur

Ik heb een getal in de ban gedaan: de Zes. Ik merk keer op keer dat zes, ook wel 6 geschreven, me niet boeit, mij ontwijkt of totaal niet in mij opkomt. Het is begonnen in  de vakantie. Mijn dochter had nog niet haar eerste jaar gehaald en moest nog een aantal punten. Op een berekenende manier gaf zij aan met een aantal vakken wel tot het resultaat te komen. Dus net-wel, net-niet. Tussen hoop en vrees zit je op vakantie druk te maken of ze het haalt of niet.

Tijdens het maken van Sudoku’s merkte ik op een gegeven moment dat een bepaald getal kind van de rekening bleek te zijn. Ik was zo blind gemaakt door het zesjes gedrag van mijn dochter dat ik zelfs in een puzzelboek aversie kreeg tegen dit getal. Zo erg dat ik puzzels niet meer kon afmaken omdat er in mijn brein het getal miste. Hoe krijg ik de zes weer terug of ga ik door het leven zonder de zes. Heb ik dan nog maar negen getallen in mijn leven. Echter hoe moet ik dan mijn huisnummer ontkennen (86) en het kenteken van de auto waar ook een zes in zit.

Het mooie van zo’n stuk schrijven is wel dat het weer gaat doordringen. Het is dus goed om over je frustratie te schrijven om het een plaats te geven, zei de psychiater …

IMG_0024-0.JPG