Vakantie 2008

Dag 1 

Heenreis 

Verliep voorspoedig, enkel het linker achterlicht maakte niet goed contact. Toen we Zwitserland inreden werd het weer slechter. 

Dinsdag 2 

Heerlijk weer, in de hangmat en in de BrienzerSee gelegen. Niet wetende dat aan het eind van de dag een verbrande buik had. In de avond een GPS-cache (www.geocaching.com) geprobeerd: Fluh 

Woensdag 3 

Op naar de Junkfraujoch, het dak van Europa. Chauvinisten als de Zwitsers zijn is natuurlijk de Franse Montblanc gewoon maar een berg, niet zo mooi als de Junkfrau. De prijs van deze attractie is duurder dan een dag Disney, maar wat is het mooi daarboven. Ik weet nu wat zuurstof reductie voor een impact op je heeft, tijdje hoofdpijn gehad, Milène moest op de bank zitten. Veel Japanners gezien in de volgende verhouding 2 treinen Japanners 1 trein de rest van de wereld. Ook een opname van een clip of iets dergelijks uit Bollywood boven op de berg. En wat zijn de verhoudingen zoek. De Jonkfrau is ongeveer 4158 meter hoog. Wij zaten op 3454 meter en zagen een helikopter voorbij komen. Daar bleef iets van over ten opzichte van de achtergrond. 

Donderdag 4 

Dag met veel regen, toch eind van de middag Schwanderbargli (cache) gezocht maar niet gevonden, wel een mooi uitzicht. Als een gek rondgelopen, de GPS-PDA is er nat van geworden.  

Vrijdag 5 

Lummeldag bij de tent. Eigenlijk zouden we naar Bern willen maar Milène wilde pas zaterdag. Dan kon ze Scouts/explorers tegenkomen. Ik probeer de PDA met man en macht droog te krijgen. Tussen het aanraakscherm en het glas zit water. Met het zuigertje van mijn lenzen geprobeerd het water weg te leiden. Na 2 uur klooien komt er weer beweging in. Het water kan naar een hoekje toe, waarna het verdwijnt … we zullen zien of het allemaal weer gaat werken, anders is de vraag of we de weg naar Italië wel kunnen vinden 😉 

Zaterdag 6 

Overdag naar Bern gegaan en in de avond de Axalp (cache) beklommen. Ook daar Scouts tegengekomen. Op de Axalp een fout pad genomen, waardoor we zo’n beetje op 1550 meter tussen de koeienbellen doorliepen, constant met het idee dat we ook zo de berg af zouden kunnen rollen. Sukkel dat ik ben. Altijd al slecht in Duits geweest, maar wel de cache gevonden. 

Zondag 7 

Verrassing: Milène naar Kandersteg gebracht. Had de leiding ook wat aanspraak van volwassen. Mooie omgeving wel op 1200 meter, veel te doen voor die Scouts. Eind van de dag sloeg het weer om. Was ook voorspelt. Onweer en veel regen tot in de nacht. 

Maandag 8 

Giessbach (cache) met alleen Wilma en Esmée. De GPS werkte niet meer. Wat een frustratie. Ook nog op tijd eten om Milène op te halen. Maar ja zoals verwacht blijft ze nog een dag, dus voor niets op een Nederlandse tijd gegeten, we waren niet eens de eerste die klaar waren met eten. Raftû. 

Dinsdag 9 

Toch nog even Giessbach gedaan. Het ding deed het weer en de cache is gevonden. Inderdaad een leuke plek. Begin de manier van verstoppen door te hebben. Ook nog gezocht naar Fluh maar zag een beetje unheimisch eruit. Rest van de dag bezig geweest met de voorbereiding van de reis naar Italië. Milène even opgehaald (70 km verderop). Vol met verhalen van de afgelopen dagen. Ze mist het toch wel, Scouting. Eén cache teveel opgevoerd. Na de vakantie corrigeren maar !! 

Woensdag 10 

De routemiep geeft aan om te gaan over de Sustenpass (later even opzoeken, geldt overigens voor alle namen in dit stuk), echter den Zwitser wil je graag over Luzern sturen. Maar goed ook, 50 km om, dan maar niet klimmen naar 2200 meter met de aanhanger, hoe ervaren ik ook ben (dûh). Zou er nog een business case op los moeten laten. 

Voorts een lekkere reis. Nog even geplast en aan een chagarijnige toitletjuffrouw de laatste zwitserse franken gegeven. Wat zal ze daarmee blij zijn in Italië ;-). Lekkere plek gevonden in Park Albatros, overigens zou een regenbui geen kwaad kunnen. Maar ja, wij wilden zee !!! 

Donderdag 11 

Verkenningstocht. Enige frustratie is er wel, stof en de rij. Na een lange droogte ontstaat er veel fijnstof. Als een auto te hard rijdt, heb je brood met … Goed, in de rij bij de bakker staat of je geen krant wil lezen. Nou je hebt tijd om de AD, de Volkskrant én de Telegraaf te lezen, zo lang is die rij. Gelukkig kom je dan weer bekende tegen 1404 km van huis. Naar het strand geweest, zee is een graadje of 10 warmer dan die See in Zwitserland. 

Vrijdag 12 

In Voltarre en Siena geweest. Stuk voor stuk stadjes uit de oudheid. Maar 100 km het binnenland in is in nederland 1 uur rijden. Hier is dat bijna 2 uur. `s Avonds wat caches in de buurt uitgezocht. We gaan er 3 proberen. 

Zaterdag 13 

Vanavond BBQ, niet in de rij voor het brood, uitslapen dus …. tot 8:30. In Castagnette geweest. Moet de Geocacher nog berichten dat het wel een soort afwerkplek moet zijn. Immers er lag wel een hoop rommel. Mooi dat gezicht richting zee. Toen boodschappen doen. Wat een drama, het leek wel of het hele dorp was uitgelopen. Versuft liep ik in de Coop rond. Terug bij de tent was Milène inkopen wezen doen voor haar vrienden en zus. Wat bier en een enkele Breezer, is weer eens wat anders dan cola, ze zou de verantwoording nemen voor haar zus. Ja, ja, we zullen zien. Morgen wil Wilma de camping rondwandelen. Ze kan ook de auto nemen ;-). Eerste regenbui (5 druppels) in Italië op het moment dat ik dit opschrijf. Arme kinderen aan de Breezer !! 

Zondag 14 

Zoveelste boek uit, dan maar een Sudoku. Dit is ook een manier om de vakantie door te komen ;-). Nee even een dag van niets moeten. Alhoewel: de run op de wasmachine en de vaatwasserij. Wat zijn we eigenlijk verwent. Thuis loop je naar de vaatwasser of de wasmachine en stop je spullen erin. Zot dat zo’n apparaat maar één keer per dag wordt gebruikt. Nieuwe business misschien, Rent-a-dishwasher, zit daar brood in ? 

Maandag 15 

Cache gezocht in Populonia. Echter om nu 36 euro neer te leggen voor het bezoek aan een paar opgestapelde stenen. Eindelijk in San Vincenzo geweest. Dorpje van niks, wel the battle off the fittest gezien tussen twee salamanders. Morgen dan maar naar een andere cache. (Red. De cache ligt net buiten het park). Salamanders (20 cm lang) hebben we het verblijf in Italië veel gezien. 

Dinsdag 16 

Zet die druiven niet in de zon !! 

Eerst Rimigliano bezocht, zo gevonden. Door naar het strand. Mooi wit strand daar, door naar de pindakaas, zo diep zijn we gedaald. En inderdaad de druiven hebben de zon niet gehaald, zijn al op. Besloten om op vrijdag de terugreis aan te vangen. 

Woensdag 17 

Eindelijk op weg naar Lucca en Pisa. Soms moet je een attractie leuk maken om de kinderen ook mee te krijgen. Want ja, met dit weer helemaal naar Florence (160 km) is wel te veel gevraagd. Dus eerst Lucca. Leuke stad met veel kerken en torens (Esmée), lekker gedronken op een plaats waar zelfs terrassen worden lucht geconditioneerd door beneveling. Maar de topper was toch wel Pisa. Pizza gegeten met op de achtergrond de toren. Over geconditioneerd gesproken, het ziet er allemaal zo verzorgd uit. Diepte-investering gedaan: twee sleutelhangers, morgen toch maar even terug om een t-shirt te kopen. Trouwens alles is scheef in Pisa, weinig Japanners dus Samurai-zwaard maar in de houder gelaten. Morgen nog een dagje strand. Laatste bericht dan. Score Solitaire/patience 4746 ;-). Milène heeft een handstand in zee gemaakt, valt en ziet opeens sterretjes. 

Donderdag 18 

Beginnen met 4783. Laatste volledige dag in Italië. Lekker nog van de zon genieten. Het weer zorgt dat je alleen ‘s nachts kan pakken. Nog even in het zwembad gelegen. Kom je daar geen Jappaners maar iemand uit onze wijk tegen. Ondanks de hoge temperatuur overweegt hij de airco in het huisje te laten afkoppelen. Wat zijn we toch verwent. Jammer dat ik twee dochters heb, alhoewel. De helikopter wilde zij ook wel in de lucht brengen. 

Vrijdag 19 

Vroeg op. Lange reis met een bijzonder eind. Niet de route terug over Duitsland, maar door Frankrijk. Daar op een Municipal camping, 1/3 van het tarief van Italië, in Ribeauville overnacht. Gegeten in een dorp omgeven door 3 wijn chateaus, de geur van sauerkraut mit wurst (hoezo Frankrijk) lardeerde ons eten. Na het eten redelijk direct het bed in gerold. Tipje voor volgend jaar, dan ga je maar met z’n tweeën beantwoorden de meiden. 

Zaterdag 20 

Op huis aan. Kan de route blindelings rijden. 16.46 komen we aan. Nog alle tijd om naar de winkels te gaan, auto te wassen, spullen op te ruimen lekker burgerlijk.