Let’s light up Haiti

Een nobel streven van mijn verre neef Frans …. van harte aanbevolen.

Lieve mensen,

Niet vaak heb ik een beroep op jullie gedaan voor het kopen van een product waarin onze technologie is verwerkt, maar nu ga ik dat wel doen! We hebben jullie steun en die van jullie vrienden, familie, kenissen en wie dan ook keihard nodig. Ik hoop dat jullie de moeite zullen nemen om niet alleen ons, maar ook vele anderen te helpen. Hieronder meer hoe en wat.
Zoals velen van jullie weten, maar velen ook niet, heeft Intivation samen met het Nederlandse bedrijf Off Grid Solutions (OGS) de zogenaamde WakaWaka ontwikkeld. Intivation heeft de techniek ontwikkeld, en OGS heeft er een enorm succes van weten te maken. Het is (door een onafhankelijk testinstituut bewezen) de meest efficiente solar LED lamp ter wereld. Topdesign (verschillende prijzen gewonnen) en topkwaliteit, maar ook bereikbaar (en juist ook bedoeld voor!) mensen ‘at the Bottom of the Pyramid’.
De afgelopen zes maanden heeft de WakaWaka een enorme vlucht genomen. Mensen, bedrijven en organisaties in maar liefst meer dan 80 landen hebben belangstelling getoond en ook bestellingen geplaatst. Sommigen nog voorzichtig met een proeforder van een paar stuks, maar anderen ook met tienduizenden tegelijk. De WakaWaka blijkt te voorzien in een enorme behoefte.
Uiteraard hebben OGS en Intivation niet stilgezeten. We hebben nu een WakaWaka ontwikkeld die niet alleen een super efficiente solar LED lamp is (8 uur zon = 16 uur goed leeslicht), maar waarmee je OOK nog je mobiele telefoon kunt opladen. Zelfs je smart phone. We noemen het de WakaWakaPower. Op 12-12-12 (12 december) aanstaande kun je via twee kanalen (www.kickstarter.com en www.oneplanetcrowd.com) voorintekenen om zelf zo’n WakaWakaPower te bestellen. Altijd licht bij de hand en nooit meer een leeg mobieltje! Ik zou jullie willen vragen dit te doen!
Het bijzondere is dat we voor elke verkochte WakaWakaPower aan een Haïtiaans gezin een WakaWaka beschikbaar stellen. Waarom Haiti? Drie jaar na de mega-aardbeving bivakkeren daar nog altijd 370.000 mensen dakloos op straat –en ‘s nachts in het (gevaarlijke!) pikkedonker. Belachelijk en vrij gemakkelijk op te lossen. Ik garandeer jullie dat dit echt gaat gebeuren, dus geen sleek marketing truucs.

Mijn vraag aan jullie: bekijk even dit ‘1 minuut filmpje’ en klik dan even op www.wakawakalight.com. Dan krijg je op 12-12-12 een berichtje, een reminder dat de campagne begonnen is.

Doe je mee? Je verandert er levens mee – en misschien ook wel dat van jezelf.

Dank je wel!

/Frans Biegstraaten