Jamie’s 30 minuten

Van de week Jamie’s Oliver 30 minuten gekocht en vandaag eruit gekookt.

Dit is niet zonder slag of stoot gegaan. Op pagina 21 stond de uitleg wat je nodig hebt om die 30 minuten te halen. Hij geeft aan wat er nodig is zoals ovenschalen, houten snijplanken en verschillende soorten messen.

Wij naar Ikea om het deel wat we nog niet hadden daar te halen. De jongste dochter ging ook mee, en die heeft ons als een stel dwazen zien ronddolen. Natuurlijk werden we hartelijk door haar uitgelachen. Kopen een boek met mooie plaatjes, maar de kans dat we er wat uit gaan koken is nihil. Uiteindelijk een halve kar vol voor nog geen honderd euro, afgesloten met een bezoek aan de snackcorner voor een hotdog met frisdank voor weer geen geld, €1,25. Daar hebben we nog een half uur over gepraat dat er mensen zijn die dagelijks hun ontbijt bij Ikea nuttigen.

Om 18:40 ben ik begonnen met koken. Drie van de vier zaken hebben we ingekocht. Het toetje achterwege gelaten. We hebben geen keukenmachine, maar een staafmixer. Dit was de uitdaging om in een klein potje kerstomaten, amandelen, basilicum en knoflook een staafmixer te steken. Eerst de amandelen, knoflook en  een paar kerstomaten, toen basilicum en weer wat kerstomaten en toen de laatste twee kerstomaten. Wat een toestand maar walgelijk lekker over de pasta.

Dit gelardeerd met IJsbergsla, de rucola was over datum en bedorven, en chiabatta met tijm en zeezout, was een perfecte combinatie. Het boek gaat dus niet voor de sier de kast in, maar gaan we vaker gebruiken.

Om 19:20 stond het op tafel. Dus één gang minder, tien minuten langer en een volle vaatwasser. #vakerdoen