Lange namen

Zo, daar gaat ie dan. Natuurlijk ben ik niet de eerste Nederlander en natuurlijk is dit de zoveelste Blog, maar ik wil niet achterblijven. Waarover wil ik dan wat schrijven. Hoeveel tijd gaat het me kosten (steeds minder), tegenwoordig kunnen we gewoon tekst inspreken, dus het wordt ook steeds makkelijker. Misschien worden dan de typefouten er ook gelijk uitgehaald. Schrijven over de zin en onzin om me heen, veelal geïnspireerd door het internet, wat ik meemaak met vrouw en kinderen, of gewoon op straat, onderweg.

Maar familie ! We kunnen ook een gezamenlijk doel hebben door deze website te vullen met verhalen en zaken die leuk zijn en ons alles aangaan dus als je wilt meedoen … stuur dan een mail via het contact formulier.

Over typefouten gesproken: Lange URL’s. Je weet wel van die zinnen die dan een website naam moeten worden. Zo heeft de SNS-bank de volgende http://www.ikwilnurenteopmijnbetaalrekening.nl. Als ik dit in type komt er gelijk zo’n kriebeltje onder de tekst omdat de spellingscontrole dit niet kent. Dit is gewoon een te lange zin en degene die dit heeft bedacht is niet goed bij zijn hoofd. Op het moment dat je het intypt vergeet je snel een letter, de website wordt niet gevonden en dan is de lol al over en ga je niet meer verder zoeken.

Niet handig dus. Overigens ben ik op deze site protestlid 7798 geworden.
Maar je kan toch ook een directe verwijzing doen vanuit de website van de bank? Of Twitteren via een verkorter URL. Is overigens niet aan te raden want http://bit.ly/oc5hsM is ook niet te onthouden.

Dus reclamemakers, hou het simpel, je weet wel Pavlov …. en ook mijn ABN-Amro rekening wil ik gewoon rente.