Een nieuwe auto (een Panda?)

Een paar weken geleden heb ik een nieuwe auto in ontvangst genomen. Ik heb de mogelijkheid om een leaseauto te nemen en maak daar ook gebruik van. Dit met tegenstanders die zeggen dat een leaseauto veel te duur is. Ja ze hebben gelijk als je uitgaat van de kosten van een auto zonder afschrijving mee te nemen. Als je dat doet dan ben je voor een gemiddelde auto gauw een euro of 300 tot 400 kwijt per maand. Dan heb je het nog niet eens over de gratis benzine die ik krijg, waar ik voorlopig geen kosten over betaal.

Waar wil ik heen. Ik heb nu een kleinere auto in de lagere bijtelling. Dat scheelt gauw een 150 tot 200 euro per maand in de bijtelling.  Geld die je direct in de zak steekt. Nu geeft mijn vrouw het direct uit, want ja, ook hier geldt de Stelling van Murphy. Je leeft naar je portemonnee. De auto zwalkt over de weg, want hij is 300 kilo lichter, heeft een hoger zwaartepunt, is minder een limousine (maar rijd veel harder), kan je benen achterin minder kwijt (daar zit ik toch nooit).

Maar op een bepaald moment zie ik reclame voor me van die lachende man in die Panda (linkje), ik reed ook met dezelfde grijns op mijn gezicht, echter na een maand is dat laatste in de reclame me ook overkomen.