Dit is nou Big Data

Bericht op Facebook: ” Hoe krijgen ze het voor elkaar, deze combinatie van geweldige muziek (vertelt veel over mijn muzikale vorming) ik ben echt ontroerd.” De eerste tien jaar van mijn muzikale leven zijn vastgelegd. En ja niet alle keuzes die zijn gemaakt ben ik het mee eens, Ik ben geen fan van Bohemian Rhapsodie, want die staat ook in de lijst. Voor mij is dan ook de leukste Radio2 top2000, de 2000 die het net niet hebben gehaald. Stuk voor stuk goeode nummers die evenveel respect verdienen omdat ze ieder jaar buiten de boot vallen. Ik begrijp niet dat De Avonden van Boudewijn de Groot in de top 10 staat, en onze grootste muziekexport producten, DJ’s als Armin, Tiësto, Hardwell en Garrix, er niet in staan.

Terug naar #spotify: ten eerste hoe bedenk je het en ten tweede hoe kom je aan deze informatie. Ik denk dat ik uniek ben en mijn eigen muziekwereld om me heen heb gevormd. Echter er is vast wel een soortgelijke Alfons op de aarde die ook deze keuze heeft gemaakt. En weer een andere die ook in de buurt zit maar niet helemaal hetzelfde, vandaar dat er ook Queen in mijn lijstje staat. Ik ben dus niet uniek, en dat is wat big data ook in zich heeft. Net zolang rekenen tot het grote gemiddelde naar voren komt. Een soort dictatuur van de meerderheid. hierdoor is mijn muziek DNA vastgelegd en niet meer te manipuleren. Daarom verzoek ik jullie om zoveel mogelijk lijsten naar me op te sturen, dan moet ik ze wel afspelen, en zelfs dan door de pijn van de Spice girls of Niel Diamond heen. Waarom? Om niet als eenheidsworst te eindigen en de big data van Spotify op het verkeerde been te zetten. Dat lukt mij niet alleen, dus luister ook mijn lijst. https://open.spotify.com/user/spotify/playlist/37i9dQZF1E4W0d4V1j5ltv?si=FjS4YPaY