2019 Dag 7

Als belooft: Ik neem je even mee op onze reis. We hebben en Nissan Kumquat gehuurd en rijden beurtelings. Henk heeft wat moeite met het fenomeen diesel en mijn linkerarm-oog controle komt niet overeen met die van de rechter. Immers we moeten schakelen met links. Af en toe betrap ik me erop dat ik even met rechts schakel. Achterin zitten de dames, en de koffers te groot om de achterklep goed dicht te doen, maar het lukt. We zijn onderweg naar Westport, de langste route van onze vakantie 211 km. Exclusief de kilometer die nog door Achill Island wordt gereden.

Zo’n 20 kilometer rijden we al achter een tractor aan over de provinciale weg, zeg maar de N-weg. Deze heeft dan wel een snelheid van 50 km/h maar Henk, vandaag de chauffeur, zit zich dood te ergeren. We hebben de tijd om wat te mijmeren bij deze snelheid en komen tot de conclusie om van de week toch maar een Wishkey stokerij op te zoeken. Iemand nog tips in ZW Ierland?

Rond twee uur rollen we het dorpje Westport binnen. Een drukte in het dorp en een gezelligheid. We worden enthousiast ontvangen door de beheerder van de B&B ongeveer 500 meter verderop. Hij vraagt wat we gaan doen waarbij hij aangeeft dat je al aan het ontbijt kan om 4:30, komt met een folder van Achill Island. Dit is de enige plek in Europa waar je kunt spijbelen (Heinrich Boll) en dat is ook zo. Hier komt het leven tot stilstand. Kronkelende straatjes die veelal leiden tot niets waar de felgekleurde deuren de laatste zonnestralen oppikken. Want ja we rijden hier al een week rond en kunnen dat nog steeds in onze korte broek doen. Zelfs mijn kop is verbrand.

Achill Island is niet in een halve middag te doen. We hadden de opdracht om 7 bezienswaardigheden te bekijken. We hebben er vier gehaald. Een stapel stenen Deserted Villages, of dat was een afgebroken boerderij. Rijden langs de kust, een hachelijke onderneming met al die schapen, beklim een berg, prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan en bezoek het strand van Keem. Laatste is misschien meer voor de Ier een bijzonderheid, dan voor den Hollander.

Ieder schaap heeft zijn eigen kleuren, tot aan de Hollandse vlag toe. Het is wel bijzonder dat een ram wordt voorzien van twee kwasten of …

In Westport eindigen we met keuzestress, te veel lekkere gerechten in te veel restaurants. De bestelling wordt opgeschreven in een boekje met nog carbonpapier. Onze serveerster brengt ons op 120 gedachten, ze heeft twee katten pootjes op haar arm getatoeëerd. Ierse muziek zwelt aan, de gesprekken verstommen ….. weer een heerlijke dag in Ierland. Morgen de St Patrick mountain op.