2019 Dag 3

Belfast
Ik schrik wakker van een gillende vrouw, het is 7:15 en Marijke heeft enorme kramp in haar kuit. Ik help haar om daar vanaf te komen, dat lukt. Al blijft het gevoel sluimeren in haar kuit. We proberen nog even wat te slapen tot de wekker gaat.

Als we wakker zijn start het koffer inpakken, na de douche natuurlijk. Want bij een Fly-Drive vakantie is dat toch een ding. Voor vertrek hebben we goed ingepakt zodat we vanuit de koffer kunnen leven en zo min mogelijk er uit en er weer in moet. De wandelschoenen kunnen los in de auto, alles om te zwemmen in een tas los in de auto en de gympen aan en zo hebben we wat speelruimte in de koffer. Maar onderweg kunnen we dan schakelen op de behoefte die ontstaat aan de hand van wat we tegenkomen. Op naar het ontbijt.

De check-out gaat snel want we hebben al betaald. Langs de Express Box, kaarten er in en klaar. De koffers in de auto en gaan. Via de N7, M50 en de M1 rijden we naar Dundalk. We hebben de tijd dus verlaten de snelweg en gaan binnendoor en besluiten via Greenore naar Greencastle te gaan met de pont. Daarmee varen we dan ook van Ierland naar Noord-Ierland.

Eenmaal aan de overkant komen we onderweg naar Kilkeel bij een mini market. Hier slaan we wat fris en chocolade in om dan naar de kust te gaan voor drie geocaches op een rij. Alles relateert aan vroegere luchtmacht glorie. De eerste twee gaan soepel maar voor nummer drie is het klimmen.
We denken slim te doen door over de muur die er loopt terug te gaan. Dat pakt anders uit. Verderop wordt de muur smaller, komen de prikkelstruiken tot over de muur en ook nog eens koeien die ons interessant vinden.

We besluiten maar we heuvelafwaarts te gaan. Maar de hoge graspollen verhullen de brandnetels en doorns. In het begin daken we goed af en houden grip op de zaak. Maar even lager gaat het mis ‘whoeps’ horen we en Wilma zakt weg en ik zie haar een koprol maken. Het loopt goed af zit haar been wel even ernstig onder de uitslag. Uiteindelijk komen we weer veilig bij Marijke die beneden was gebleven.

Van hieruit gaan we door naar Newcastle. Daar stoppen we voor de lunch en treffen een verrukkelijk lekker lunchzaakje, met WiFi. Dus ook even naar de F1 kijken voor een stuk, wat een spektakel. Met een pracht resultaat ook nog eens.
Het weer is hier druilerig en we maken een kort ommetje langs deze op zonnige zaterdagen vast bruisende badplaats.

Onze route vervolgt binnendoor in de richting van Belfast. Onze B&B zit daar buiten. Het is weer een goede kamer maar niet zoals ik hem zou inrichten. Verzorgd en een andere stijl maar goede inrichting.
We gaan nog snel naar de supermarkt voor wat in de avond. Want een B&B kent geen optie voor diner of iets er na.
In Crumlin hebben we een restaurant op het oog. Als we er om 19:15 uur binnenstappen blijkt het ook de pub te zijn. Op zondag is het eten tot 19:00 uur! Dus wij moeten door naar de volgende zaak, gelukkig dichtbij en de keuken is nog open. We smullen van lokale porties, smaak en prijs.

Terug in de B&B spelen we nog een paar potjes Regenwormen nadat we het plan voor de volgende dag hebben. Belfast here we come. Maar eerst nog even slapen.