2019 Dag 1

Bray
De verjaardag van Marijke is altijd in de schoolvakantie maar voor het eerst in al die jaren is het vertrek op haar verjaardag. We staan vroegtijdig op om de trein naar Schiphol te nemen. Rijdend naar Utrecht Centraal zien we dat de aansluitende trein niet rijdt, warmte en te weinig treinen. Daar hadden we een buffer voor in de reistijd, niets aan de hand want een kwartier later is de volgende.

Op Schiphol aangekomen is het even wachten op Alfons en Wilma die vanaf Amersfoort komen. Dertig jaar na dato gaan we weer een keer samen op reis.

Bij de incheck zijn we getuige van een bijzonder vakantieverhaal. Gezin van vijf personen waarvan de vader een paspoort met gaten aanbiedt. Tsja, dat is geen geldig reisdocument en dan verbaasd zijn dat je daarmee niet in kan checken. Maar de dames achter de balie gaan aan de slag om ze verder te helpen.

De lunch gebruiken we samen en dan op naar de gate waar Aer Lingus op ons wacht. Terwijl we in de rij staan komt het gezin er ook weer aan, zonder vader. Aan de telefoongesprekken neem ik waar dat het niet goedgekomen is.

De vlucht verloopt vlekkeloos evenals de landing. Maar geloof het of niet, we komen in de file om een plek te vinden waar we uit mogen stappen. Dat duurde een dikke twintig minuten. Maar dan is er plek en gaan we met de bus naar de aankomsthal. Het gebruikelijke ritueel volgt; bagageband en douane en vervolgens naar de Avis autoverhuur.

Alles is geregeld dus even de rijbewijzen afgeven en dan met het busje naar de parkeerplaats om de auto op te halen. Het is weer een Nissan Quasqai, deze keer zonder schade retour is het doel. We gaan als eerste naar ons hotel om de koffers kwijt te zijn en ons gereed te maken voor de eerste missie van deze vakantie: het vinden van de eerste Europese geocache.

Op naar Bray, want daar ligt de GC43! Eenmaal daar is het een drukte van jawelste, dit weekend is er volop feest. Foodtrucks, springkussens en nog veel meer staat klaar of komt nog aan. We rijden door heuvelopwaarts om te parkeren op ruim 600 meter van de cache. Te voet gaan we via de Clifwalk richting geocache, dan vanaf het pad nog 28 meter omhoog om zegevierend de cache te vinden.

Via de Clifwalk gaan we terug en vinden onderweg nog twee caches, Ierland staat op de kaart. In het stadje parkeren we de auto en komen langs The Anchor, leuk restaurant met lekkere kaart.
Het blijkt achteraf een zeer goede keuze. Ik bestelde de kip met curry en heb er van gesmuld. Het nuttigen van een van de lokale bieren bij het eten was een genot.

Na het eten even het strand op, beetje klooien met stenen stapelen, ‘zeilen’ met stenen en lekker slenteren langs de waterkant. Bray, niet in het programma van de Fly-drive is zo een top aanvulling op het programma.
Dan terug naar het hotel. We hebben nog een verjaardag te vieren tenslotte.
Eenmaal retour een fles cava besteld en de jarige laten knallen. Aansluitend maken we de plannen voor de volgende dag. Dublin here we come.