2018 Dag 8

Muurtje aan de haven van Vernazza. Lees op een shirt Luvegu festa di Santa Magharita, https://www.google.nl/amp/www.cittadellaspezia.com/amp/Vernazza-celebra-Santa-Margherita-Con-238525.aspx onduidelijk wat het betekent. Camping en ja dan wordt je toch vroeg wakker. Uitslapen tot 10 uur is er niet bij. Ondanks dat we eten hebben gehaald voor vanavond weten we dat het niet vanavond wordt gegeten. We hebben een ontmoeting met Vernazza. Naast Monterosso ook een favoriete plaats, met dat plein aan de haven/strand.
Op de camping worden we nog verrast door hondenpoep. De hond van een Italiaanse heeft ergens gepoept, en blind als ik ben zet ik onze koelbox er bovenop. Als er iets goors is, dan is het dat wel. En ja, krijg je het weg of zal de geur straks van Levanto naar Pozzuolo in onze auto hangen. Veel zeepsop gebruikt in de hoop dat de geur weg is.
De twee dorpen die we nog een keer willen zien zijn Monterosso, toch wat weider verspreid dan de andere 5T dorpen en Vernazza. Het is half acht wanneer ik dit schrijf. Al een fles Nero D’avola, heerlijke wijn uit Sicilië, en overheerlijke bruchetta achter de kiezen. Dit tegenover de Farmacia, kan de pret niet drukken, maar ook dit dorp is vergeven door toeristische kul en wordt ook verkocht. De Noord-Afrikanen met hun tassen en zonnebrillen maar ook de speelgoed verkoopster met een overbite, daar zou Ankie van Grunsven een moord voor doen. Dan maakt Wilma de opmerking: Zoek een rijke man, dan het verkopen van speelgoed aan kinderen.
Wijn op en te weinig gegeten is dan niet handig. We proberen nog even een boek te lezen aan de haven, maar niets is leuker dan mensen te kijken en het leven te voelen en beleven. Ook al versta je er geen klap van, die Italianen is een heerlijk volk om naar te kijken of zijn het de toeristen die worden gadegeslagen door die Italianen?
Dan maar eten, dit doen we in een achteraf straatje. Leuk en lekker, maar wij voelen de druk. Terwijl wij op tijd zijn en een plek bemachtigen, volgen er velen na ons. We doen maar een halve liter wijn, de Nero D’avola zit nog in de knieën, maar voordat wij de koffie hebben besteld ligt de rekening al op tafel. Niet netjes van de mannen van het restaurant of ….. had het zo moeten zijn waarbij wij onderdeel werden van de processie van de heilige Magherita. Het plein loopt vol of anders gezegd is al vol …. la dolce vita