2018 Dag 3

Vanuit de hangmat dan maar. Mussen zijn zo tam ze eten gewoon chips. En genoeg krijgen ze er niet van want ik zie geen enkele obesitas-mus.
Het schijnt gisteren quatorze julliet te zijn geweest met vuurwerk. Het geluid kwam van twee kanten, aldus Wilma. Ik was kapot en heb beide niet gehoord maar gelukkig hoor ik het nu. Frankrijk verslaat Kroatië met 4-2 en is wereldkampioen.
Vanochtend eerst de ravage bekeken na een avondje onweer en nacht stevig doorregenen. Onder de tarp valt het mee, maar de auto ziet eruit alsof deze al drie jaar door een leaserijder is misbruikt, terwijl ik er toch heel zuinig mee ben. De wonden zijn gelikt, behalve de twee vingers van Wilma dan, en we besluiten even naar de hoogste skitop in de buurt gedaan: Val Thorens.
Niet voor het eerst doen we een skidorp bezoeken in de zomer, maar deze is wel de hoogste van Europa op 2400 meter. Zo druk in de winter zo’n spookstad in de zomer. We landen bij een picknicktafel, meestal bezet door lallende apres-skiërs maar nu door ons en weer die mussen. We hebben het eetkrat meegenomen, door de luchtdruk staat de zak chips op springen en de zo ook de flessen shampoo. Zo als ik ben rijd ik de auto zo dicht mogelijk bij de tafel. Nog geen drie minuten later schreeuwt een dame van 7de etage of ik de auto op de daarvoor bestemde plek neer weer zetten. Alsof er zodadeljjk een bus gasten zou kunnen aankomen. Goed, auto weg en lunchen maar op 2400 meter hoogte.
Op de heen weg zaten we ook nog even tussen de geiten die zomaar de weg over steken.
Het getoeter zwelt aan, de Fransen verschillen niet ten opzichte van ieder ander land. Zelfs in dit dorp komt een pick-up wagen vol met jeugdigen al toeterend en vlaggend langs. Het is ze gegund, volgende keer Nederland 😂
En toen de Rummikub …… het was nog lang onrustig in Frankrijk.