2018 Dag 2

Ik start het tweede verhaal van zo’n Frans toilet. Nog net niet moet ik hurken maar vanwege hygiënische redenen geen bril. En dan valt ook nog het licht uit omdat ik mij te weinig beweeg.
Vanochtend werden we wakker en hebben het idee gevat om naar Chamonix te gaan, een campingplek met zicht op een gletsjer. Alleen het idee al. Maar het wordt daar de komende dagen minder weer dus wijken uit naar een plaatsje een betere plek bij Albertville, Aigueblanche (onweerkans 40%). Maar eerst Frankrijk in. Als je Frankrijk via Luxemburg binnengaat heb je het idee dat je het Ruhrgebied of Pernis inrijdt. Thionville met een kerktoren die zwart is van uitlaatgassen. Moet wel vertellen dat de kerk van mergel is opgebouwd, om even later Metz in te rijden. Het zal best een mooie plaats kunnen zijn, maar de industriële revolutie is hier een halve eeuw geleden gestopt. Tot voor kort was het, het einde van de wereld. Dorpen waren verlaten, de rustplaatsen waren niet meer dan plaatsen waar je in de nacht niet wil worden gezien en het asfalt waren betonplaten die door de cadans jezelf in slaap liet sukkelen. Niets is minder waar, groot verschil met twee jaar geleden. Wegen zijn top, de kerk is opgeknapt en zelfs de Aires (rustplaatsen) zien er op een afgebrand restaurant er top uit.
Wij rijden later op de dag het gebied binnen van Annecy. Een groot meer met heel veel vermaak. Het helblauwe meer is net zoals de stranden bezaait met mensen. Soort Bakkum maar dan veel groter. Nog 70 kilometer van de 700 te gaan, maar in Annecy is het flaneren, van de zon genieten en vooral niet opletten op het verkeer. Wij moeten dus opletten.
In Aigueblanche is het prima. Het wordt even de eerste onthaasting. Twee of drie dagen hier rondtoeren.
Als je op vakantie gaat vergeet je wel eens wat mee te nemen. De heftige materialen uit de keukenla zijn.we vergeten. Dus in de Carrefour dan maar een vleesmes kopen. Nou dat hebben we geweten. Wilma gaat afwassen en snijdt in haar hand, de pleisters zijn te klein om het leed te verzachten, het gaat onweren, eerst nog kleine druppels maar het komt op een bepaald moment met bakken naar beneden. Geen buitje voor het stof, maar het denderd gewoon de bergen af. Ik beëindig de tweede dag kleddernat in de auto. Terwijl ik de koffiekop in mijn handen heb en de auto in vlucht gooit Wilma snel de deur dicht. Hoppa, koffie over mijn broek. Ik was al nat, altijd wat op quatorze julliet