2018 Dag 16

Achterin de Maserati begrafenis auto. Ja echt die hebben wij onderweg gezien. En ja het is een beetje raar dat voor het eerst in je leven, als je net dood bent, in een Maserati mag meerijden. De wagen was ook nog felblauw ook nog. Maar dat is net zoals de muziek op je begrafenis. Wat heb je nu aan jouw muziek terwijl je het zelf niet kan horen. Net zoals wij vanochtend de wijn kregen van Camilllo, de verhuurder van het Agricultuur huisje. Blijkt hij een echte wijnboer te zijn. Hadden wij gewoon in zijn bodega kunnen kijken. En hoe meer wijn ik drink hoe minder ik weet, of ligt dit aan het aantal glazen wat ik dan drink? Wat ik bedoel is dat wijn zoveel facetten in zich heeft.

Na innig afscheid van Umbrië zijn wij richting het Gardameer gereden. Hier kwamen wij, met files meegerekend een kwartier later aan dan gepland. Dat heeft overigens twee redenen. Één: ga niet lunchen na een file als iedereen net uit die file komt en twee vertrouw je navigatie niet als de wegen zo breed zijn dat als je nog net niet je spiegels in moet klappen.

Wij zien nu weer helder de overkant van het Lago di Garda. Vanmiddag bij aankomst leek het net of we te maken hadden met een scène uit de Trumanshow. Waarbij Jim Carey afstevend op de muur. Een scherpe lijn werd gevormd door een wolkpartij, bijzonder fenomeen, waarachter zich onweer vormde. Het onweer zettte niet door, overigens dat weten wij eigenlijk niet, want wij waren op zoek naar een winkel. De grootste file was wel dit moment, door het onweer ging iedereen gelijk de weg op naar huis. Dat was dan wel dat heel Verona door de Kalverstraat werd geperst. We hebben een uur over dit stukje van 10 kilometer gedaan.

Tijdens het eten hebben wij onze relatie geëvalueerd. Ik vind dat je dat eens per jaar moet doen. Ultiem moment is nadat je een fles Bardolino hebt gedronken. Onze irritaties en waarderingen uitgesproken en afgesproken dat wij dit volgend jaar weer doen. 🤣🤣 Zo hou je de relatie scherp en ja we liggen heuvelafwaarts dus aan verwijdering in die relatie zal het de komende dagen niet liggen. Zelfs niet omdat ik spaghetti met heel veel knoflook heb gegeten.
Foto Maserati
https://goo.gl/images/7Ug9av