2018 Dag 13-14

Liggend op het gras van het park Boboli. Dag dertien was een Lees een boek in één dag uit. Gelukt: een kleffe Tess Gerritsen. Spannend, maar zo’n liefdes ding aan het eind. Nou over aandacht gesproken wil ik wel het volgende kwijt. Gisteren waren we in Casteliogne del Lago om een zwembroek te kopen. Nu had ik er wel een gezien van de week maar niet gekocht. Dus dan toch maar proberen te passen. De dame in kwestie was een afgeslankte versie van Miss Slocombe, rijp voor pensioen en haar jongere collega (miss Brahms), beide geen woord Engels. Ik pakte de zwembroek en miss Slocombe zei gelijk: muy bueno en had het ook nog over de Alto (dat ik zo lang ben, of zou ze iets anders bedoelen) maar ik wil hem passen (Italiaanse maten zijn anders). Achter in de winkel hing een gordijn waar ik de zwembroek aan kon doen. Maar in Nederland heb je een aantal pashokken. Dit was geen pashok, maar links en rechts stonden de dozen beha’s en andere lingerie opgesteld. Het gordijn vervolmaakte het pashok. De koop was beklonken nadat we hadden uitgelegd wat 25 in het Engels was. Het geld dat ik terugkreeg. Ja toeristen komen hier waarschijnlijk maar sporadisch binnen.

Vandaag Florence (Firenze) een heerlijke stad welke alles wel heeft en als toerist kan je aardig aan je trekken komen.
We komen bij de Porta Romana aan om de auto te parkeren. We komen aanrijden en de poort gaat direct open. Ik op de knop drukken dat we geen kaartje krijgen. Zegt de dame in kwestie: Klopt mijnheer u heeft Telepass en dan loopt de registratie via het tolwegen systeem (heerlijk die TelePass)
Geïnspireerd door het boek Inferno van Dan Brown hebben we de stad bekeken, van de Porta Romana, wordt in het boek beschreven al de poort naar de stad, tot de Vasari gang. Dat is een verbinding van meer dan een kilometer van het Palazzo Vecchio naar het Palazzo Pitit. Wordt als vluchtgang gebruikt door professor Langdon en Siena Brooks.
We hebben de hoogte en dieptepunten gezien. Ook zwervers en asielzoekers en zelfs een ober van Armeense afkomst die Wilma niet wilde aanspreken. Firenze in zes uur is niet te doen, wil je wat musea/ kerken in wees dan niet verrast dat je twee uur in de rij staat, voor ieder belangrijk monument opnieuw. Om dit te versnellen zou vooraf kaarten bestellen handig zijn, of dat helpt is maar zeer de vraag. Dus naar Florence willen we nog eens terug, maar dan wel een aantal doelen vooraf hebben gesteld en een paar dagen.
En nu … uit eten met zicht op Del Lago.