2018 Dag 11

In de schommelstoel kijkend over het glooiende landschap met op de achtergrond live Italiaanse klanken uit een bandeneon. Ik had mijn verhaal gisteren verzonden toen het volgende opviel. Het geluid van de krekels en kikkers vallen weg en daar is hij weer van weggeweest de Europese Dwergooruil, bijzonder is zijn geluid wat lijkt op een onderzeeër. https://youtu.be/VDENiSm7q9Y

Vandaag werden we vroeg wakker en daarna vielen we weer in slaap. De mannen moesten waarschijnlijk vroeg naar het hooi, of gewoon naar de grote stad om te werken. Weer laat op en probeer dan nog maar een doel te bedenken.
Rondje Trasimeno wordt het en niet de snelle route maar de toeristische vanuit de ANWB gids over Umbrië. Leuke dorpjes, bossen en aan de rechter zijde constant Del Lago en ook nog educatief vanwege de vier theorieën rond de strijd van Hannibal A.D. 217 die hier heeft plaatsgevonden. De route rond het meer is 50 kilometer. Het meer is op zijn diepst zes meter, het mooie is dat deze door de dag heen verandert van kleur.
In het meer liggen drie eilanden. Op een van die eilanden ligt een cache en Wilma zegt zullen we er even heen gaan naar Isola Maggiore. Als je toch geld had zou je zo een huis op dat eiland kopen, helaas zie ook hier de recessie die het eiland niet goed heeft gedaan.
Het eiland heeft één straat waar de Piaggio (soort tuktuk) aan het begin van de straat een bekeuring onder zijn ruitenwisser heeft zitten, kan ook de handleiding zijn geweest.
Wij wandelen over het eiland en na 50 minuten pakken we de boot terug, maar met het teruggaan zie ik een te dik kind van een jaar of 12 in hetzelfde (bij de We gekocht) shirt lopen als ik. Is hij dan een ouwe lul of ben ik een jonge god?
De boot aflopend komen wij een stel tegen die ook de cache op het eiland heeft gevonden, zij adviseerde ons een wandelcache in Assisi aan. Wij wilden nog een andere oppikken maar daar lag een vrijend stel naast die iets verder ging dan alleen maar kussen. We hebben niet verder gezocht en ook niet het resultaat afgewacht.
Op nog naar de Coop, nu we geen WiFi hebben en de camera qua geheugen vol is toch maar een extra kaart gehaald.