2017 Madeira Dag 1

Twijfel, we zouden eerst reizen om 6.50 in de ochtend, het is uiteindelijk 14.15 geworden. En geluk dan begint je reis. Naar een eiland twee keer zo groot als Texel maar met een micro klimaat wat het heel bijzonder maakt. Mijn collega’s hadden mij al opgewarmd met video’s van de landing. De baan ligt eigenlijk in zee en meestal gaat de landing goed, maar er zijn momenten …. 

De plek in het vliegtuig, stoelenrij 15 is ideaal. Been ruimte alleen niet het bewegen van je rugleuning. En toch weer komt er een vrouw naast je zitten die vanwege haar grootte de armleuning opeist. De vlucht was rustig en ondanks de vertraging op Schiphol kwamen we op tijd aan. Voordeel is het uur tijdsverschil. De aankomst op Ronaldo AirPort verliep voorspoedig al duurde het even voor we wegreden met de bus. Onbedoelde oponthoud. Het eerste hotel waar de mensen werden afgezet wilde je niet dood worden gevonden, toch waren zij er blij mee. Ons hotel was het derde op de rit, maar bijzonder maakt dat dat wij in het meest westelijke hotel van Funchal zaten. Een hotel die het predicaat vijfsterrenhotel zou mogen dragen. Wij zaten op de achtste etage, maar het voelde als de tweede. Het is een zeer modern hotel voorzien van alle gemakken. Onze kamer aan het einde van de gang was wel op een tochtige hoek. Maar het uitzicht was ….. tsja adembenemend maar toch heel vreemd. Hier moet Columbus hebben gedacht dat de wereld ophoudt. Zo voelen wij ons ook. Uitzicht op alleen maar zee die overgaat in de hemel. Geen vliegtuig strepen, schepen, helemaal niets. 

In het hotel worden we verrast op een glaasje Madeira, en nadat we hebben uitgepakt zoeken wij onze eerste eetplek op. Bij Qasbah/Scat musicbar vinden wij de juiste ambiance. Een setting van live muziek (lokale Caro Emerald) en heerlijk eten doet ons de reis ver achter ons laten.