2017 Dag 3

Bourg-en-Bresse. Aangekomen in het Barneveld van Frankrijk, alleen wij gaan niet met de kippen op stok. Wijn 🍷 https://t.co/Jx6xzTH9yQ

Eerste grote tocht met de caravan. We hebben een budget camping gezocht aan de l’Ain. Een rivier in het oosten van Frankrijk en uitmondt in de Rhône. Schuin onder Bourg-en-Bresse. Die grote A31 op waar vrachtwagens vanuit het Noorden overheen rijden. Er zit daarnaast een hang om hen voor te blijven. Dit is meer psychies en zaken als bruggen en viaducten geven toch niet de vreugde die je verwacht. Moet je dan de lokale wegen volgen, en in ieder gat maar langzaam rijden. Dat is wel hoe we de vakantie hadden voorgesteld. Maar toch. Poncin is een klein dorpje met 1700 inwoners en zoals ieder klein dorp in Frankrijk is dit onderhevig aan leegstand. Terwijl er toch veel beweging is en wordt vernieuwd.  

We draaien de camping op en Wilma staat gereed met haar paspoorten. Zij heeft alleen maar een naam nodig en heeft veel moeite met onze achternaam. Dan maar even paspoorten laten zien. Zoals het een echte Française betracht verstaat ze geen ruk Engels, wat weer goed is voor ons Frans. Inventiviteit en geheugen helpen ons verder te komen. De camping, gelegen aan de L’Ain, ligt ook aan de A40. Dit is vergelijkbaar met de camping in Luxemburg. Daar zit je onder de snelweg zo’n beetje. Er is ruimte genoeg dus wij stellen onze caravan op de richting van de zon. en koken nog die avond. Het mooie is dat een caravan zo staat en de ‘beperkte’ afstand die wordt afgelegd ons ruimte geeft om gewoon op franse tijden te koken. 

Die avond nog even een cache gepakt onder de A40. 

17 jul. 2017