2017 Dag 11

Ook nu start de dag niet lekker, maar besluiten toch erop uit te gaan. Op naar de watervallen van Gimel en Tulle, staat op het programma. Gimel is een klein dorpje waar een waterval is. Het verval in dat dorp is ongeveer 160 meter, in drie plateaus. Het is jammer de dat het niet een complete waterval is. We hebben onze stoute schoenen aangetrokken en toch maar afgedaald in de waterval (42 etages heen en weer volgens de iPhone). We proberen nog als kind binnen te komen, maar de niet kinderwagen vriendelijke route doet Wilma toch onderuit gaan. De camera heeft zijn laatste leven uitgeblazen. Er is nog een standje mogelijk. Helaas Pindakaas. Op de drie niveaus wordt iedere keer een ander beeld gegeven van de situatie. Het water ziet wat bruin en wat je ziet is ook dat de weg iedere keer opnieuw wordt gevonden. 

We het dorp uit en inmiddels zijn bijna alle kleren ook uit. De temperatuur neemt verder toe en natuurlijk ook de klim heeft ons doen opwarmen. Tulle is niet meer dan het aantal letters in de naam van de stad. Een klein stadscentrum met wel smalle oplopende straten alle gesitueerd rond de Dom. Veel panden staan leeg rond de kerk, wij besluiten een hamburger te nemen. Wij merken wel hoe later in de middag hoe minder er wordt geserveerd. Er stonden nog twee zaken op het menu. De Fransen beginnen vroeg met eten, maar de kok gaat wel op tijd naar huis. De sla is erg vers. Gelukkig voordat ik het in mijn mond steek ontdek ik dat de sla beweegt. Een naaktslak trekt rond tussen mijn sla.  

26-7 Stiertje70 met zijn vrouw wroeten in het bos. Verlies van decorum vindt Wilma op het moment dat Stiertje70 zijn vrouw het bos uit komt zetten. Alles behalve charmant. De route van acht kilometer wordt aangemoedigd door Dave en Jos. Zij zien ons vertrekken en scanderen dat het professioneel uit ziet. Wij hebben gewoon de wandelschoenen aan en rugzak opgeladen. De route heeft wel een hoop caches opgeleverd, maar ook een aantal die veel te goed zijn verstopt. Sommige waren voor het laatst gevonden in maart. De droogte heeft al veel losse bladeren opgeleverd dus alles lijkt verstopt. Ook nog een auto die is verlaten en huizen eender. Wat zou je hier graag willen wonen op basis van de wijdheid, maar niet op de temperatuur. Mooie huizen worden gebouwd, maar zullen nooit verder worden verkocht. Men bouwt nog liever een nieuw huis dan dat de oude wordt verkocht. Mooi programma hebben we daarvoor in Nederland. 

In de avond besluiten uit te gaan eten. Onder genot van een opvoering door de jeugd, genieten we van een entrecote. Niet de entrecote die we gewend zijn, maar een te vet stuk varkensvlees. We rekenen af en voor een habbekrats hebben wij ons zes dagen vermaakt. Het was een bijzondere ervaring met even bijzondere mensen, maar de vraagstukken blijven, waarom je kiest voor deze plek.