2011 Dag 8

Iedere dag worden we getrakteerd op het wel en wee van tien schapen. Op de berg tegenover ons zijn deze uitgezet, Samen met wat kippen, geiten, één lammetje en vanochtend hoorde ik zelfs een pauw, is dat onze fictieve boerderij. Wat is daar nu bijzonder aan? Eigenlijk zouden we willen weten wie de schaap van dag is, of is dat altijd de natuurlijk leid(st)er. Deze heeft namelijk een bel om. De kans is dan groot dat in het frequentiespectrum van de bel, het schaap in iedere geval niets meer hoort.
Gisteren zijn we vrij snel naar het zwembad gegaan en hebben ons daar vermaakt. Bewust of onbewust de zonnebrand vergeten waardoor de resultaten bemoedigend rood waren. In de middag naar de winkels om wat lange termijn boodschappen te doen. 
Even toch maar gekeken of er een cache op de route lag. En waarachtig een plek waar we al vier keer langs zijn gereden gaf onze de eerste schat van de vakantie, met daarin ook nog een Geocoin. De vertaling vanuit Italiaans naar her Nederlands was niet zo best, maar met wat logisch nadenken wordt de cache toch gevonden. 
In de avond op veranda gekeken naar alles wat beweegt in het donker. Van auto’s die langzaam de berg aan de overkant opklimmen of afdalen, als de vliegtuigen in de lucht en de sterren aan de hemel. Zelfs hiervoor een app geladen, maar die bood geen soelaas.
Met verrekte pijn aan mijn arm, overdag Calendula op gesmeerd, volledig voorzien van gaasjes en verband naar bed gegaan. Paar keer vannacht de tape kwijt van al dat draaien, wat ik normaal ook doe.
Nu elf uur later, en een stuk min der pijn, in zwemboek, weer op de veranda met op de achtergrond de bel van de schaap van de dag.
Uitzoeken: Bestaat er een boek met De Cock en de verdwenen tape.