2011 Dag 7

Nog geen duitser is wakker, wie wel om 7:30? De zonsopgang is een schitterend schouwspel van bergen, optrekkende mistflarden, natuurlijk de zon en schaduw werking. De zon is al een tijd op, maar nog niet boven de bergen uit. Zodra de eerste stralen boven de bergen uitkomen zie je de zonnestralen uitwaaieren over de toppen waarmee je een soort van horizontale Jacobsladder krijgt. De vogels hebben dit ook door en fluiten er lustig op los. Het vocht in de bergen trekt op en dat maakt die mistflarden. Dat zet zich verder om in kleine wolken die niet eens tussen de bergtoppen uit kunnen komen. 
Gisteren was dat wel anders. Het regende, erger nog onweer en bliksem. Een heel ander schouwspel die ons niets anders deed dan in bed blijven. Tot rond elven we werden gestoord door de parkeigenaar, of wij een beautycase naar Nederland mee willen nemen. Moest wel over wat plassen heenstappen want regen was ook naar binnen geslagen.
In de middag een trip gemaakt met de GPS. Eerst naar Monte Castello helemaal naar het kruis op 766 meter hoog. Hier gaf de GPS zo’n afwijking dat we de cache niet konden vinden, maar zoals Wilma al zei: Het gaat niet om het doel maar om de reis op zich. Ietwat teleurgesteld zijn we naar de volgende cache gaan zoeken. Dat was hemelsbreed maar 3,6 kilometer verderop. Kotsend en badend in het zweet zijn we de kloof van Tremoniso door gereden. Met deze lichamelijke toestand was het geen doen om ook nog een cache te zoeken. De weg van Tremoniso naar het Gardameer is geopend in 1913, toen nog voornamelijk paard (1pk) en wagen, maar nu, met meerdere pk’s, vaak niet geschikt om elkaar te kunnen passeren. De ruimte liet het niet toe, maar wel een mooi gezicht. Uiteindelijk niet 3,6 maar 36 kilometer later komen we weer aan in Tignale. 
Van de slingerende route hebben we eigenlijk de hele avond last gehad. Daarnaast merk je als het veel heeft geregend dat vocht je eerder naar binnen brengt. We hebben televisie gekeken, Expeditie Robinson waar uiteindelijk Sipke-Jan weer eens op een andere manier grotbewoner kan gaan worden. En ja, The Mummy Returns, wat een flauwekul, slap aftreksel van Indiana Jones. Niet afgekeken.