2011 Dag 3

…. en de zaterdag dan? Was die niet geweldig dan? Genieten van La Dolce Vita, immers we reden de zon tegemoet. Ja, dat heeft nog wel een verhaal. Die ochtend wilden we een cache doen, maar het regende pijpenstelen. De vorige dag 28 graden, nu 12 en het werd ook nog 9,5 graad. Op de Brenner die we toch anders in ons hoofd hadden. Daar was het zwaar weer, misschien heeft de fiets van Wilma daar wat opgelopen. Auto schudde van de storm heen en weer. Met een caravan was het helemaal een hachelijke onderneming. Maar hier was het gewoonweg file rijden. Vanaf de Brenner tot Rovereto. En dan hebben we ook nog geprobeerd de file te omzeilen door binnendoor te gaan. Dat was gewoon ook 15 kilometer achter elkaar rijden en stilstaan. Dan zie je wel weer een stukje mooi ItaliĆ«, dat valt wel vies tegen. Veel nare industrie, weggemoffeld in omgevingen waar normaal geen toerist komt.
Over de geplande vier uur hebben we twee keer zo lang gedaan, 290 kilometer in acht uur. De mix van Remco hebben we stilstaand gehoord. Nu weet ik weer waarom we het liefst niet in het weekend reizen. 
Maar het gezicht maakt veel goed. Draaiend de weg naar Riva di Garda op, doemt daar in de verte Gardameer op. Een schakering van kleuren, bergen en pitoreske dorpjes, gelardeerd door windsurfers en ander vertier op het water. Hier is La Bella Vita. De route langs de kustlijn is voorzien van vele tunnels om de toch wel steile wanden langs di Garda te doorklieven. Uiteindelijk rijden we Tignale uit. Uit, is het juiste woord. We zijn er onderdoor gereden. Tignale ligt op een plateau op 600 meter hoogte. Terug de bergweg op om in het dorp uit te komen. Om 18:15 komen we wat verhit aan. Maar wat is het hier mooi. Kijk maar naar de foto die is gemaakt zittend op de bank met de Ipado. 
Op de fiets naar het restaurant heeft niet goed gedaan. Wilma’s mountainbike was bij de eerste echte berg al aan gort. Derailleur is tussen de spaken van haar fiets terecht gekomen. Daarvoor hebben we hem toch niet 1137 kilometer verplaatst? 
Vandaag eerst aangehoord wat er allemaal is te doen in de omgeving. Om 11 uur was er uitleg waarna we in het zwembad hebben gelegen. Heerlijk, hoef niet eens een handdoek om acht uur klaar te leggen om toch een ligbed te bemachtigen, nee gewoon voorhanden.
Vlak voor de SiĆ«sta nog even de winkel leeg gekocht. We weten nog niet waar er dichtbij een supermarkt is ala Intercoop of iets dergelijks. Wel gaan we een keer di Gardo oversteken. Ben benieuwd. Vandaag verder ons opgehouden bij het chalet. Bijkomen van de reis en natuurlijk genieten van de zon. 
Gezocht knoflookpers, Kasteel bij Bixen en torentje bij Trento, waar zijn we snelweg afgegaan en weer erop.