2011 Dag 13

Donderdag, op naar Riva del Garda of …. wordt het toch Torri!
De route wordt bepaald door de file die we onderaan op de SS45 bis, de Gardesana Occidentale oftewel de westroute van het Gardameer. Naar Verona hebben we het eerste stuk lang in de file gestaan, dat wilden we niet weer meemaken. 
Op naar Torri dus, want het was rustig die kant op, tot de weg openlag vanwege vallend gesteente. De overtocht over het meer was gehuld in grauwheid die we ook in Nederland kennen. Maar de overtocht, 20 minuten, gaf het gevoel toch even één te zijn met je omgeving. Het water loopt naadloos over in de hemel. Kortom een mooi moment om een kasteel te bezoeken, Castello Scaligero. Een oud kasteel waarmee we het toerisme in Torri ook weer spekten. Vervolgens het dorp door waar we heerlijk een bruchetta tot ons hebben genomen en uiteindelijk aanliepen tegen een kledingstuk van Siste’s. Dat past goed bij ons 25 jarig bruiloft … Nu ik nog.
’s Avonds nog een keer uit eten, nadat de auto was afgevuld. We hadden nog een lange reis voor de boeg, omdat Esmée zaterdag jarig is, toch maar de stoute schoenen aangetrokken en geprobeerd in één keer naar huis te rijden. 
Te doen: Rummikub in de wasmachine, hoe maak je Rossini