2011 Dag 1

Om te kunnen rijden moet wel alles werken. En ook al ben ik technisch aangelegd, sommige zaken wat betreft draaien begrijp ik niet. Eergisteren al een benzinedop die ik niet open krijg, vandaag kreeg ik de stekker van de fietsendrager niet in de aansluiting. Ook een kwestie van draaien. Goed met volle vaart Nederland uit. De vakantie begint als je niet meer de Nederlandse zenders kunnen ontvangen. Zelfs de telefoon begon gek te doen. 
Streven was vandaag de Zuid-Duitseland te halen, dat is ruimschoots gelukt, alhoewel het laatste stuk door de Fernpass bijzonder was, maar wel vertragend. In Oostenrijk zijn we terecht gekomen in Barwies in een gemoedelijke Gaststäte, gegeten in een Turkse Pizzeria, en nu in bed.
Wat ging er goed. Vele kilometers hard kunnen rijden. Voor het eerst zonder iets achter de auto op vakantie geeft je vleugels. Die Duitse wegen bieden je de ruimte om lekker door te rijden. Overigens was het wel druk waardoor we hier en daar een ongeluk hebben gezien.
Klein smetje op de route navigator. Die digitale uitvoering gaat iedere kwartier in de sluimerstand en dan moet je hem opstarten. De analoge versie lette niet op, dus reden we bij Ulm verkeerd. 15 kilometer extra. 
Nog uit te zoeken: kasteel bij Bensheim, Lärmschutz en waarom de man bij het benzinestation mijn gebrekkige duits niet begrijpt. 
Het is warm 29 graden, we liggen in een heerlijk bed en morgen nog 290 kilometer te gaan !